Corien Govaarts

Na de middelbare school ben ik begonnen met de opleiding tot A-verpleegkundige. Ik kwam daar tot de conclusie dat er niet voldoende ruimte was voor het nodige menselijke contact tussen verpleegkundige en patiënt.

Na een jaar door Zuid-Oost Azie gereisd te hebben wilde ik graag werken in een beroep waar er meer persoonlijke contact was met de patiënt. Van daaruit heb ik toen gekozen voor de opleiding tot fysiotherapeut.

Vanaf 1993 ben ik gaan werken als fysiotherapeut. In die periode kwam ik in aanraking met de haptonomie. In de haptonomie vond ik de antwoorden over het belang van een wezenlijk verbinding met jezelf en de helende werking die daarvan uitgaat, zowel geestelijk als lichamelijk en hoe helend dat dan is in het contact met anderen.

Sindsdien heeft het mij niet meer losgelaten en ben ik de opleiding tot Haptotherapeut gaan volgen aan de Academie voor haptonomie in Doorn. Vanaf 2008 werk ik met veel plezier als Haptotherapeut.

In 2010 ben ik de tweejarige opleiding haptotherapeutische begeleiding bij relatieproblematiek gaan volgen. En daarna ben ik de basisopleiding EFT (Emotionally Focused Therapy) gaan doen omdat deze twee vormen van relatietherapie heel mooi op elkaar aansluiten.

Copyright ©2024 Haptotherapie Soest