Haptotherapie

In de haptotherapeutische behandelingen word je via een gesprek, via de aanraking of via ervaringsoefeningen direct in contact met je lichaam, je gevoelens en dus jezelf gebracht zoals het op dat moment is.

Je wordt je bewust waar en welke gevoelens afgesloten zijn en van de wisselwerking tussen je lichaam, je denken en je gevoelens.

Je wordt je bewust van je weerstanden, dat wat je niet los kunt laten, dat wat je niet accepteren kan en hoe je dit juist via je gevoelens transformeren kan.

Als je je opent naar gevoelens die je opgeslagen hebt en die daardoor jouw gevoelsleven en lijf blokkeren, open je je ook meteen weer voor positieve gevoelens als plezier en levenslust.

Wat brengt het je


Als je je vermogen om te voelen gaat ontwikkelen en durft te gaan voelen wat zich nu werkelijk in jou afspeelt maakt dit je diep verbonden met jezelf. Vanuit deze verbinding met jezelf ontstaat rust. Alles mag er zijn en jij dus ook. Dat geeft veiligheid, vertrouwen en innerlijke ruimte.

Je voelt je vanuit deze diepe verbinding met jezelf zekerder, je kan meer ontspannen in het leven staan, je kan je richting bepalen in het leven en jezelf blijven in contact met anderen en je omgeving.

Je lichaam wordt een plek waar je je veilig voelt en waar ruimte is om anderen toe te laten. Er ontstaat een voor jou goede samenhang tussen voelen, denken, doen of juist niet doen.


Op weg naar het contact met jezelf kunnen oude opgeslagen gevoelens gevoeld en opgeruimd gaan worden, waar je veel vitaler van wordt. Je vastgezette levensenergie komt dan weer vrij en tot je beschikking.

hapotherapie in soest
Copyright ©2024 Haptotherapie Soest